کاروانسرای جمال آباد میانه

 کاروانسرای جمال آباد میانه

کاروانسرای جمال آباد میانه

در نزدیکی روستای جمال آبادف کاروانسرای جمال آباد وجود دارد که در 35 ک م شهرستان میانه قرار داره و حدودا قدمتش نزدیک به سال 1065 هجری قمری است این ساختمان قدیمی در دوره ایلخانی ساخته شده و در دوره شاه عباس دوم صفوی بود که مورد تعمیر قرار گرفت.

عکس های بیشتر

فهرست مطالب

 

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب کاروانسرای جمال آباد میانه حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب کاروانسرای جمال آباد میانه اطلاعات کسب کنیم.

در نزدیکی روستای جمال آبادف کاروانسرای جمال آباد وجود دارد که در 35 ک م شهرستان میانه قرار داره و حدودا قدمتش نزدیک به سال 1065 هجری قمری است این ساختمان قدیمی در دوره ایلخانی ساخته شده و در دوره شاه عباس دوم صفوی  بود که مورد تعمیر قرار گرفت . این ساختمان با شماره ثبت 6152 و در تاریخ هفتم ،مهر 1381 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.

اطلاعات کلی

نام            کاروانسرای جمال‌آباد

کشور         ایران

استان       استان آذربایجان شرقی

شهرستان   شهرستان میانه

بخش        کاغذکنان

نام محلی   جمال آوا

نام‌های دیگر               جمال آباد کاغذکنان

نوع بنا       سنگ، آجر

کاربری       کاروان‌سرا، سرای

دیرینگی     دوره صفوی

دورهٔ ساخت اثر           دوره صفوی

مالک فعلی اثر            سازمان میراث فرهنگی

شمارهٔ ثبت ۶۱۵۲

تاریخ ثبت ملی           ۷ مهر ۱۳۸۱

امکان بازدید               وجود دارد

درباره کاروانسرای جمال آباد

در زمان گذشته در مکانی که جاده ترانزیت قدیم و جاده ابریشم با هم برخورد داشتند جمال آباد خیلی پر رونق بوده به صورتی که مسافران و جهانگردان از این کاروانسرا به عنوان شناخته شده ترین و مهمترین کاروانسرای مابین تبریز و زنجان نام برده اند بخاطر تعمیر و بازسازی ای که در به دستور شاه عباس بر روی این مسجد اعمال شد تاریخ این بنا را به زمان صفویه که یعنی قرن 11 هجری ، مربوط میکنند. ولی در قبل از آن این بنا به صورت پستخانه ای در قرن هشتم ه ق کاربرد های زیادی داشته. یک نویسنده و جهانگرد معروف به نام شوالیه شارون ، تاریخ ساخت این ساختمان را 733 قمری به دست غیاث الدین محمد که وزیر سلطان ابوسعید مغول بود میداند. جملی کارری هم در سال 1112 قمری هم در یاداشت های خودش راجب برج های هفت گانه و زیبایی های چشم نواز این بنا نوشته است.معماری کاروانسرای جمال آباد این گونه است که دارای حیاط مرکزی است و در اطرافش چهار ایوان قرار گرفته سردر این کاروان به صورت دو طبقه است و چهار برج به طور دایره شکل در چهار ضلع آن قرار دارد و زمین این کاروانسرا 50در60 متر مربع است .

مسیر های دستری به کاروانسرای جمال آباد

اگر از ۲۰ کیلومتری جنوب شهر میانه از سمت جاده ترانزیت وارد بخش کاغذ کنان بشویم ، اولین روستایی که میبینیم ، روستای جمال آباد است و کاروانسرا هم در کنار همین روستا بنا شده. اگر این مسیر را ادامه، ردهایی از استراحتگاه ها و مسافرخانه های قدیمی در آنجا میبینیم.

خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید