معرفی شهرستان بستان آباد

 معرفی شهرستان بستان آباد

معرفی شهرستان بستان آباد

شهرستان بُستان‌آباد در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. مرکز این شهرستان زیبا، شهر بستان‌آباد است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید دمای مرکز این شهرستان در گذشته به ۴۶- درجه سانتیگراد نیز رسیده برای همین به این شهرستان زیبا لقب سردترین شهر ایران را داده اند.این شهرستان زیبا به بلوکات ثلاثه اوجان نیز مشهور بوده که البته این مشهوریت به زمان قاجار و اوایل پهلوی میرسد.

عکس های بیشتر

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب شهرستان بُستان‌آباد حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب شهرستان بُستان‌آباد اطلاعات کسب کنیم.

شهرستان بستان‌آباد

شهرستان بُستان‌آباد در استان آذربایجان شرقی قرار دارد. مرکز این شهرستان زیبا، شهر بستان‌آباد است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید دمای مرکز این شهرستان در گذشته به ۴۶- درجه سانتیگراد نیز رسیده برای همین به این شهرستان زیبا لقب سردترین شهر ایران را داده اند.این شهرستان زیبا به بلوکات ثلاثه اوجان نیز مشهور بوده که البته این مشهوریت به زمان قاجار و اوایل پهلوی میرسد. البته این مشهوریت بیخود نبوده این شهرستان دارای سه بلوک: عباس، اوجان، مهرانرود بوده است.

آب و هوا شهرستان بستان‌آباد

آب و هوای شهرستان زیبای بستان آباد بخاطر اینکه در دامنه کوهستان سهند  قرار گرفته است در فصل  زمستان بسیار سرد و همینطور پربرف است و در فصل تابستان آب و هوایی معتدل دارد.  همانطور که در قبل هم اشاره کردیم هوای این شهرستان تا ۴۶- درجه هم رفته است و به سردترین شهر ایران معروف است. آب و هوای این شهرستان اینگونه است که  شش ماه از سال خشک است و شش ماه بعد از آن آب و هوای مرطوبی دارد. با توجه به رژیم بارندگی که این منطقه دارد میتوانیم بگوییم که ماه‌های اردیبهشت و خرداد تقریبا هوای مرطوب و یا بارندگی دارد که در ماه‌های تیر و مرداد قطع می‌شود؛ با توجه به این آمار متوجه میشویم که در این شهرستان فصل بارندگی زیادی داریم. با انداختن نگاهی به کلیماتوگرام این مکان میبینیم که ۲ ماه خیلی خشک داریم که آن ماه ها خرداد و تیر هستند و ۲ ماه خشک دیگر هم در شهریور و مهر داریم  و همینطور ۲ ماه نیمه خشک هم در ماه های آذر و آبان داریم  و ۶ ماه از سال هوای مرطوبی دارد که آن 6ماه از آذر شروع میشود و تا اردیبهشت ادامه دارد متوسط بارندگی سالانه شهرستان بستان آباد  ۳۲۰ میلی‌متر است و تبخیر آن ۲۵۰ میلی‌متر است.

پوشش گیاهی شهرستان بستان‌آباد

بیشتر گیاهان طبیعی که در این منطقه بودند به دلیل تبدیل کردن مراتع به زمین های کشاورزی از بین رفته اند و میتوان گفت مقدار انگشت شماری از آنها باقی مانده و از آنها میشود به خار شتر و گرافیدها و همینطور انواع Dietalel اشاره کرد. شما میتوانید در نقاط گودی که در کنار روستاها قرار دارد و درون آنها آب زیرزمینی وجود دارد میتوان درخت های زبان گنجشک وهمینطور درخت های تبریزی و نارون را در آنجا دید.

سابقه تاریخی شهرستان بستان‌آباد

بستان آباد زیبا در مکانی قرار دارد که قبلا یک شهر باستانی در آنجا وجود داشته و آن شهر باستانی و گمشده است نام آن شهر «اوجان» بوده است. تاریخ ساخت شهر اوجان به دوره سلجوقیان برمیگردد و شاید جالب باشد که بدانید زمانی که آن شهر در اوج شکوفایی و معروفیت خود قرار داشته در زمان ایلخانان مغول بوده. شهر اوجان در دورانی که ایلخانان حکومت میکردند تبدیل به پایتخت ییلاقی و قرارگاه سلاطین مغول شد و یک اعتبار خاص در بین آنها پیدا کرد. بعد از گذشت دوران ایلخانی، این مکان یک سیر نزولی پیدا کردو با گذشت زمان از اهمیت آن کم شد و این روند ادامه پیدا کرد تا در وسط دوره صفوی بنا به یکسری دلایل، به طور کامل تخریب شد.

سوغاتی  شهرستان بستان‌آباد

یکی از معروف ترین و خوشمزه ترین سوغات بستان آباد که میتوانیم نام ببریم فطیر محلی است که از قدیم تا به حال در بین مردم آنجا معروف است و کام مهمان ها و گردشگران را شیرین می‌کند، البته ناگفته نماند که اصل این نان یا همان فطیر، نزیه یا نزیک به روستای عین الدین مربوط میشود.، پخش و پخت و همینطور تأمین این نوع از نان هم معمولا به عهده افراد این روستا است. البته این نیز نباید از قلم بیوفتد که در حال حاضر بزرگ‌ترین فطیر یا همان (نان سنتی) ایران در همین شهر بستان آباد پخته شده‌است.

زبان و ادبیات شهرستان بستان‌آباد

زبانی در این شهر رایج است و مردم این منطقه با آن صحبت میکنند ترکی آذربایجانی است که البته یک نقش اساسی در حفظ فرهنگ و آداب و رسوم این منطقه داشته است، به صورتی که  مثل‌های موجود و اشعار و ادبیات و همینطور روزهای مذهبی موجود در آنجا به زبان ترکی است و اگر بخواهیم از شاعران معروف آنجا نام ببریم میتوانیم از: استاد منوچهر صادقی، خسته قاسم و شهریار یاد کنیم.

اقتصاد شهرستان بستان‌آباد

اقتصاد منطقه بستان‌آباد به دامداری و کشاورزی وابسته است و همه این ها بخاطر وجود آب و زمین مرغوبی است که در آنجا وجود دارد. در قسمت کشاورزی منطقه بستان‌آباد محصولاتی مثل: سیب زمینی و  غلات و همینطور هویج اشاره کرد که تولید بالایی نیز دارد و در کنار این تولید، مرغوبیت بالایی نیز دارد و در قسمت دامداری این منطقه ، مخصوصا در بخش لبنیات و پنیر حرف هایی برای گفتن دارد. شغل اصلی اهالی بستان آباد دامداری، کشاورزی، قالی‌بافی و همینطور مشاغل آزاد است. در بیشتر روستاهایی که در تابع بستان‌آباد هستند  قالیبافی روستایی رونق خیلی زیادی دارد و یکی از منابع درآمد مردم آنجا محسوب میشود.

خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید