مسجد کبود تبریز

 مسجد کبود تبریز

مسجد کبود تبریز

مسجد کبود یک بنای تاریخی در شهر زیبای تبریز است که در توجه بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی قرار دارد چون این مسجد زیبا و تاریخی از مهم ترین نمونه از معماری اسلامی است

عکس های بیشتر

 

مسجد کبود

مسجد کبود یک بنای تاریخی در شهر زیبای تبریز است که در توجه بسیاری از گردشگران ایرانی و خارجی قرار دارد چون این مسجد زیبا و تاریخی از مهم ترین نمونه از معماری اسلامی است.در طی این سال های گذشته متاسفانه میتوان گفت که بخش های زیادی از این مسجد زیبا از بین رفته ولی خوشبختانه هنوز ما میتوانیم به وضوح هنر دست معماران ایرانی را ببینیم.حال اگر مسجد کبود تبریز توجه شما را جلب کرد با ما همراه باشیید تا با این مکان زیبا و تاریخی بیشتر آشنا شویم.

معرفی مسجد کبود تبریز

مسجد کبود بنای زیبا و تاریخی که در شهر تبریز قرار دارد سن آن حدودا به قرن 9هجری قمری میرسد که در آن قرن قراقویونلون ها پادشاهی را در دست داشتند و تبریز هم پاییتخت پادشاهی قراقویونلون ها بوده و تنها اثر تاریخی باقی مانده در تبریز از این پادشاهی مسجد کبود تبریز است.مسجد کبود از پر بازدید ترین و مهم ترین جاهای دیدنی تبریز به شمار می آید و در تاریخی ترین و قدیمی ترین محله های تبریز است.

فضای داخل مسجد کبود

فضای داخلی مسجد کبود 

ساخت مسجد کبود به دستور سلطان جهانشاه که پادشاه قراقویونلو بود شکل گرفت.در جهان چهار مسجد معروف با کاشی کاری آبی رنگ وجود دارد که مسجد کبود تبریز هم جزء این چهار مسجد معروف است. و نام این بنا هم از رنگ کاشی های آن الگو گرفته شده.وقتی که وارد مسجد میشوید  به طرح و نقش های موجود در داخل مسجد میشود تاریخ و ماهیت اسلام را در تبریز قدیم دید.

معماری مسجد کبود تبریز به قدری زیبا بوده که علاقه مندان به مکان های تاریخی اسلامی آن را با عنوان (نگین فیروزه بناهای اسلامی)صدا میکردند.از خصوصیات زیبای مسجد کبود میتوان به طراحی نوین هندسی،طرح های اسلیمی،کاشی های آبی یا همان لاجوردی رنگ و فیروزه ای اشاره کرد.این مکان اتفاقات زیادی را تجربه کرده و آسیب های زیادی هم در طول به پشت سر گذاشتن این اتفاقات دیده و با وجوده همه این ها هنوز زبایی و شکوه خود را حفظ کرده.

کاشی های مسجد کبود

کاشی های زیبای مسجد کبود

مسجد کبود تبریز در طول زمان نام های مختلفی را به خود گرفته از جمله (مسجد شاه جهان)،(عمارت مظفریه)،(گوی مسجد) و.... و این نام های مختلف به دلیل استفاده های مختلف که در طول زمان از این مسجد میشد است مثلا نام عمارت مظفریه به خاطر این است که در قدیم مسجد کبود جزء مجموعه ای بزرگ با کاربرد های مختلف و متفاوت بوده. در انتهای شبستان و در سرداب مسجد کبود آرامگاه سلطان جهان و اطرافیان او وجود دارد که البه در زمان حال این قبر ها خالی هستند. و اینها از دسته دلایلی هستند که در قدیم مسجد کبود را به نام مسجد جهانشاه میشناختند. نام این مسجد زیبا در سال 1931میلادی و1310هجری شمسی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

تاریخچه مسجد کبود

مسجد کبود تبریز در دوره های قدیم بخشی از عمارت بزرگ مظفریه بوده که به دستور سلطان جهانشاه که از قوی ترین پادشاه دوره قراقویونلو ها بوده در سال 870هجری قمری و 845هجری شمسی در تبریز ساخته شد.بر اساس متون و داستان های تاریخی موجود همسر جهانشاه (جان بی گم خاتون)یا(صالحه)دختر او ،نقش مفیدی در ساخت این بنا داشته اند.ولی بر اساس مدارک موجود مور خان این تاریخ ها را به پایان ساخت کاشی کاری های مسجد کبود مرتبت کرده و همینطور مور خان گفت ساخت این مسجو حدودا 30سال به طول انجامیده پس ما میتوانیم با توجه به اینها زمان ساخت مسجد را کمی عقب تر از زمان گفته شده دانست.

مسجد کبود قدیم

مسجد کبود تبریز کجا قرار داره؟

برای رسیدن به مسجد کبود تبریز میتوانید از این آدرس استفاده کنید: تبریز ،خیابان امام خمینی ،نرسیده به میدان ساعت ،کنار پارک خالقانی

ساعات بازدید از مسجد کبود تبریز

شما میتوانید برای بازدید از این مسجد زیبا هر روز از ساعت 8 صبح تا 17:30بروید .

 

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید