مسجد جامع مرند

 مسجد جامع مرند

مسجد جامع مرند

در مرکز شهر مرند مسجدی زیبا قراد دارد که به مسجد جامع مرند معروف است،با توجه به کتیبه محراب مسجد مرند این بنا در زمان سلطنت ابوسعید بهادر خان در سال 731هجری قمری ساخته شده.

عکس های بیشتر

 

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب مسجد جامع مرند حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی،با من همراه شو تا بیشتر راجب مسجد جامع مرند اطلاعات کسب کنیم.

مسجد جامع مرند

 مسجد جامع مرند

مسجد جامع مرند 

در مرکز شهر مرند مسجدی زیبا قراد دارد که به مسجد جامع مرند معروف است،با توجه به کتیبه محراب مسجد مرند این بنا در زمان سلطنت ابوسعید بهادر خان در سال 731هجری قمری ساخته شده. مهرابی که کتیبه در آن نگه داری میشود در قسمت جنوبی مسجد مرند است و با آیه های قرآن به خط کوفی و گچبریهای بدیع تزیین شده.

طاق مسجد جامع مرند

طاق زیبای مسجد جامع

مسجد جامع گذرگاهی به طول 12 متر دارد که با 3 طاق گنبدی، ورودی را به شباستان ها وصل میکند و در سمت چپ این گذرگاه، شبستان جنوبی با گنبدی با ارتفاع کم قرار دارد. در حال حاضر کف مسجد مرند به اندازه  سه پله از کوچه ای که در آن قرار دارد پایین تر است.

درباره مسجد مرند

مسجد جامع مرند

طاق مسجد جامع مرند


با برسی هایی که روی این بنا انجام داده اند متوجه شدن که انگار که این بنا در اوایل یکی از آتشکده هایی بوده که در دوره ساسانی وجود داشته بوده که با گذشت زمان ارامنه ها در اینجا ساکن شدن و این مکان به کلیسا تبدیل شد.در قرن سوم هجری بعد از پیروزی که اعراب بر بابک داشتن که همزمان با مسلمان شدن مردم آذربایجان بود این مکان به مسجد تبدیل شد. با توجه به کتیبه ای که در محراب این مسجد قرار دارد این مسجد در زمان حکومت ابوسعید بهادرخان که در آغاز سده هشتم که مساوی است با سال 731 هجری قمری  به دستور خد بهادرخان ساخته شده. همانطور که در قبل هم اشاره کردم این مسجد در قدیم کلیسا بوده و در زمان مغول به مسجد تبدیل شده برای همین این مسجد نه صحن دارد و نه سر در. وقتی که 9 سال از عمر و ساخت این مسجد مگذشت یعنی در سال 704این بنا به دست تاج خواجه مرمت شد.محوطه اصلی این مسجد اینگونه است که دارای سقفی که شامل شش گنبد است که فضاهای اصلی مسجد را تشکیل میدهند. محراب این مسجد هم دارای 75/2عرض و 6متر است که در قبل هم گفتیم که در قسمت جنوبی مسجد قرار داره و به خط کوفی نوشته شده و باگچ بریهای بدیع زیبا  تزیین شده .از چندی از آثاری که در محیط داخلی این مسجد که قدمتی بیشتر از 1500سال دارند، صلیب های شکسته زیاد است که با فاصله و منظم چینده شده که در آنجا با زیبایی که دارند خودنمایی میکنند برای همین باید آثار موجود درون این مسجد و محوطه اطراف این بنا مورد مطالعه قرار بگیرد.


خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا ما من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخا صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید