رباط فخر آباد

 رباط فخر آباد

رباط فخر آباد

رباط چهار ايواني فخرآباد در حاشيه روستايي به همين نام واقع است اين مکان با فضاهاي وسيع خود ظاهرا در زمان رونق و آباداني مورد استفاده کاروانياني بوده است

عکس های بیشتر

رباط فخرآباد یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهرستان بجستان در استان خراسان رضوی است. این بنا مربوط به دوران قاجار است و در سال ۱۳۸۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.رباط فخرآباد در روستای فخرآباد در ۴۳ کیلومتری جنوب بجستان واقع شده است. این بنا در مسیر راه بین شرق و غرب ایران، شمال و جنوب خراسان قرار گرفته است و در گذشته مکانی برای توقف کاروانیان بوده است.رباط فخرآباد دارای شکلی مستطیل شکل است و در دو طبقه ساخته شده است. طبقه زیرین محل نگهداری حیوانات و کالاها و طبقه فوقانی محل استراحت مسافران بوده است. رباط دارای یک صحن مرکزی است و اطراف آن را اتاق هایی احاطه کرده است.یکی از ویژگی های منحصر به فرد رباط فخرآباد، استفاده از آجرهای با پخت ناقص در تزئینات آن است. این آجرها با قرارگیری در کنار آجرهای معمولی، اشکال هندسی زیبایی را پدید آورده اند.رباط فخرآباد در طول تاریخ چندین بار مرمت و بازسازی شده است. آخرین مرمت این رباط در دههٔ ۱۳۸۰ هجری شمسی انجام شده است.امروزه رباط فخرآباد به عنوان یک مکان گردشگری مورد توجه قرار گرفته است. این بنا در حال حاضر مرمت شده و آماده پذیرایی از گردشگران است.

بازدید از رباط فخرآباد

برای بازدید از رباط فخرآباد، می توانید به روستای فخرآباد در ۴۳ کیلومتری جنوب بجستان مراجعه کنید. این رباط در تمام طول سال باز است و هزینه ورودی آن رایگان است.در نزدیکی رباط فخرآباد، چندین رستوران و کافی شاپ وجود دارد که می توانید از آنها برای صرف غذا و نوشیدنی استفاده کنید. همچنین، در این منطقه، چندین مکان تاریخی دیگر نیز وجود دارد که می توانید از آنها بازدید کنید.رباط فخرآباد یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهرستان بجستان است که یادگاری از دوران قاجار است. این رباط با معماری منحصر به فرد خود، یکی از جاذبه های گردشگری مهم این شهرستان محسوب می شود.

ویژگی های معماری رباط فخرآباد

رباط فخرآباد دارای ویژگی های معماری منحصر به فردی است که عبارتند از:

  • شکل کلی بنا: رباط فخرآباد دارای شکلی مستطیل شکل است و در دو طبقه ساخته شده است. طبقه زیرین محل نگهداری حیوانات و کالاها و طبقه فوقانی محل استراحت مسافران بوده است.
  • مصالح ساختمانی: رباط فخرآباد از مصالحی مانند آجر، سنگ و گچ ساخته شده است. آجرهای استفاده شده در این بنا عمدتاً از معادن اطراف بجستان آورده شده اند.
  • تزئینات بنا: رباط فخرآباد دارای تزئینات زیبایی است که از آجر، سنگ و گچ ساخته شده اند. از جمله تزئینات این بنا می توان به کتیبه‌های خطی، گل‌های برجسته و نقش‌های اسلیمی اشاره کرد.
  • آجرهای با پخت ناقص: یکی از ویژگی های منحصر به فرد رباط فخرآباد، استفاده از آجرهای با پخت ناقص در تزئینات آن است. این آجرها با قرارگیری در کنار آجرهای معمولی، اشکال هندسی زیبایی را پدید آورده اند.

تاریخچه رباط فخرآباد

تاریخ دقیق ساخت رباط فخرآباد مشخص نیست، اما بر اساس شواهد موجود، این بنا مربوط به دوران قاجار است. این رباط در دورهٔ قاجار به همت یکی از اهالی روستای فخرآباد ساخته شده است.رباط فخرآباد در طول تاریخ چندین بار مرمت و بازسازی شده است. آخرین مرمت این رباط در دههٔ ۱۳۸۰ هجری شمسی انجام شده است.تاریخ دقیق ساخت رباط فخرآباد مشخص نیست، اما بر اساس شواهد موجود، این بنا مربوط به دوران قاجار است. این رباط در دورهٔ قاجار به همت یکی از اهالی روستای فخرآباد ساخته شده است.رباط فخرآباد در مسیر راه بین شرق و غرب ایران، شمال و جنوب خراسان قرار گرفته است و در گذشته مکانی برای توقف کاروانیان بوده است. این رباط دارای شکلی مستطیل شکل است و در دو طبقه ساخته شده است. طبقه زیرین محل نگهداری حیوانات و کالاها و طبقه فوقانی محل استراحت مسافران بوده است.رباط فخرآباد در طول تاریخ چندین بار مرمت و بازسازی شده است. آخرین مرمت این رباط در دههٔ ۱۳۸۰ هجری شمسی انجام شده است.امروزه رباط فخرآباد به عنوان یک مکان گردشگری مورد توجه قرار گرفته است. این بنا در حال حاضر مرمت شده و آماده پذیرایی از گردشگران است.

ویژگی های معماری رباط فخرآباد

رباط فخرآباد دارای ویژگی های معماری منحصر به فردی است که عبارتند از:

  • شکل کلی بنا: رباط فخرآباد دارای شکلی مستطیل شکل است و در دو طبقه ساخته شده است. طبقه زیرین محل نگهداری حیوانات و کالاها و طبقه فوقانی محل استراحت مسافران بوده است.
  • مصالح ساختمانی: رباط فخرآباد از مصالحی مانند آجر، سنگ و گچ ساخته شده است. آجرهای استفاده شده در این بنا عمدتاً از معادن اطراف بجستان آورده شده اند.
  • تزئینات بنا: رباط فخرآباد دارای تزئینات زیبایی است که از آجر، سنگ و گچ ساخته شده اند. از جمله تزئینات این بنا می توان به کتیبه‌های خطی، گل‌های برجسته و نقش‌های اسلیمی اشاره کرد.
  • آجرهای با پخت ناقص: یکی از ویژگی های منحصر به فرد رباط فخرآباد، استفاده از آجرهای با پخت ناقص در تزئینات آن است. این آجرها با قرارگیری در کنار آجرهای معمولی، اشکال هندسی زیبایی را پدید آورده اند.

اهمیت تاریخی رباط فخرآباد

رباط فخرآباد یکی از بناهای تاریخی و ارزشمند شهرستان بجستان است که یادگاری از دوران قاجار است. این رباط با معماری منحصر به فرد خود، یکی از جاذبه های گردشگری مهم این شهرستان محسوب می شود.

این رباط به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و از اهمیت تاریخی و فرهنگی بالایی برخوردار است. رباط فخرآباد شاهد تحولات مهمی در تاریخ بوده است و نشان دهنده اهمیت راه های ارتباطی در گذشته است. این رباط همچنین نشان دهنده مهارت و هنر معماران و هنرمندان ایرانی در دوران قاجار است.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید