آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری

 آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری

ساخت این بقعه به دوره صفویه احتمالا در موقع ای که شاه عباس اول بوده، در شهر اهر ساخته شد. همینطور مسجد شیخ شهاب‌ الدین اهری در ضلع شرقی صحن این بقعه ساخته شده است که تزئینات نقاشی و گچبری‌‌ دارد و یا آنها جلوه زیبایی به خود گرفته.

عکس های بیشتر

 

سلام من شهر مجازی هستم و توی این مقاله میخوام راجب آرامگاه شیخ شهاب الدین حرف بزنم اگه به گردشگری علاقه داری یا به اطلاعات احتیاج داری جای درستی اومدی، با من همراه شو تا بیشتر راجب آرامگاه شیخ شهاب الدین اطلاعات کسب کنیم.

معرفی شیخ شهاب الدین

شیخ شهاب الدین به نام‌های دیگری نیز معروف است مانند: شهاب الدین محمود التبریزی العتیقی، شیخ الدین محمود تبریزی. لقب هایی که روی شهاب الدین است و با آنها شناخته میشود به دست استاد و مرشد او که نامش شیخ رکن الدین سجاسی بود بر روی  او گذاشته شد.نام پدر او احمد اهری که عارف و شاعر قرن هفتم هجری قمری است بود که در نیمه شعبان 580 هجری قمری در همان شهر اهر به دنیاآمد. او در کودکی توسط پدرش قرآن را یادگرفت و در سن ۱۰ سالگی قرآن را از سر حفظ بود. شیخ شهاب الدین در دورانی که تحصیل میکرد، کشتی گیر و پهلوان هم بوده.

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری

شیخ شهاب الدین بعد از راهی که میخواست را در معنویت رفت، به درخواست استاد خودش شیخ سجاسی، بعد از تحصیل در عبادتگاه به هدایت طالبان حق و عرفان مشغول شد و به درجه مرشدی رسید. آرامگاه شیخ شهاب الدین در اهر درون محیط پارک شیخ شهاب به اسم بقعه شیخ شهاب الدین قرار دارد. بقعه شیخ شهاب‌ الدین اهری در شهر اهر قرار دارد که خود اهر هم در استان آذربایجان شرقی است. این آرامگاه دارای: ساختمان‌های خانقاه، ایوانی بلند، مسجد، مناره‌ها و تعدادی غرفه است. این خانقاه از سال ۱۳۷۴ تبدیل به موزه ادب و عرفان شده است و این تنها موزه عرفان در ایران است.

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری

 آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری

تاریخچه آرامگاه شیخ شهاب الدین

ساخت این بقعه به دوره صفویه احتمالا در موقع ای که شاه عباس اول بوده، در شهر اهر ساخته شد. همینطور مسجد شیخ شهاب‌ الدین اهری در ضلع شرقی صحن این بقعه ساخته شده است که تزئینات نقاشی و گچبری‌‌ دارد و یا آنها جلوه زیبایی به خود گرفته. در تمامی دیوار  های مسجد دستخط‌ هایی هست که مابین آنها میتوانید دست‌نوشته‌‌هایی را از شاه عباس سوم، شیخ بهایی و ابوالقاسم نباتی را ببینید.

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری در قدیم

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری در قدیم

معماری آرامگاه شیخ شهاب الدین

قدمت و تاریخ بعضی از قسمت‌های این مکان از مانند حصار سنگی مقبره و درب شرقی، به زمان  قبل از صفویه مرتبط است. در این مکان خصوصیات دوره ایلخانی دیده می شود مانند: بلند سازی ارتفاع ساختمان، تبدیل مقطع ۴ ضلعی به ۸ ضلعی با استفاده از فیل گوشها در نقطه شروع گنبد است. معماری خانقاه هم دارای فضای بزرگی است که در زیر گنبد دو پوش قرار گرفته و شکلی مقل مربع دارد و در اطراف خانقاه اتاقهایی بصورت متقارن وجود دارد که معروف به چینی خانه (محل نگهداری ظروف چینی) است.ولی معماری مسجد در قسمت شرق بقعه قرار گرفته است و با گچ بریها و نقاشی ها زیبا شده و دور تمامی دیوارهایش دستخط هایی را میتوانیم ببینیم که از بین  آنها دست نوشته های شیخ بهائی، شاه عباس سوم، ابوالقاسم نباتی نیز دیده و شناخته شده.

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری از داخل

آرامگاه شیخ شهاب الدین اهری از داخل

خب دوست عزیز ممنون از این که تا اینجا با من همراه بودی امیدوارم که اطلاعاتی که احتیاج داشتی رو به دست آورده باشی اگه به جاهای دیگه ای هم علاقه داری یا به اطلاعات نیازی داری میتونی داخل صفحه اصلی من اطلاعاتی از اقصی نقاط کشور به دست بیاری.

آدرس بر روی نقشه

نظرات

نظر بدهید