تبلیغ خود را اضافه کنید
معرفی شهر کوهبنان
کوهبنان شهرستانی است در شمالیترین نقطه استان کرمان، در جنوب شرقی ایران. این شهر مرکز شهرستان کوهبنان است. جمعیت این شهرستان در سال ۱۳۸۵، برابر با ۱۰٫۴۵۷ نفر بوده است.
نامگذاری
واژه کوهبنان از واژه کوهبانان میآید. چون بلندترین نقطه مرزی کرمان، کوهبنان است، در زمان قدیم افرادی از طرف حاکمان مأمور میشدند در بالای کوه مستقر شده و دیدهبانی انجام دهند. آن گروه را کوهبانان مینامیدند و محلی که آنها در آن به کوهبانی میپرداختند را کوهبنان نامگذاری کردند.واژه کوهبنان در کتب مختلف به صورت گوناگون آمده است از جمله: کوبنان، کوبونان، کهبنان، کبینان و کهنبان.برخی دیگر بنان را به معنای پسته کوهی دانسته و معنی کوهبنان را کوه پسته میدانند که این احتمال موجه است زیرا در گویش محلی این منطقه واژه بنه به معنی پسته کوهی است.دلیل دیگر به وجود کوهبانان بر اطراف شهر است که کوهبنان نامگذاری شده ویا وجود گیاه بنه روی کوهای آن است که به کوه بنه معروف بوده که بعدها به کوهبنان تغییر پیدا میکند.
تاریخچه
از آنجا که کوهبنان در قدیم مرز میان محدودهٔ کرمان و یزد بوده، حاکمان این دو منطقه همواره بر سر آن نزاع داشتهاند
برج بابعبدان
برج بابعبدان کوهبنان مربوط به سدههای ۶ تا ۹ ه. ق. – دوره ایلخانی است و در شهرستان کوهبنان، بخش طغرالجرد، دهستان طغرالجرد، روستای بابعبدان، بافت قدیم روستا واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۸ اسفند ۱۳۸۷ با شمارهٔ ثبت ۲۵۳۰۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تخت امیر
تخت امیر «تخت لطیفی» بنای ساخته شده از سنگ و ساروج در دامنه کوه خانقاه، محلی برای عبادت عارفان و چلهنشینی آنها بوده که روایت است عارفان بزرگی چون برهانالدین کوهبنانی، شاه نعمتاللهولی و … در آن جا به تدریس میپرداختند و جلسات شبانه خود را برای آموزش علوم و فنون مختلف در آنجا تشکیل میدادهاند.قلعه دختر در بالای کوه خانقاه و در جوار خانقاه شیخ ابوسعید و تخت لطیفی قرار دارد به گونهای که در نوک قله این کوه بنایی زیبا از سنگ و ساروج ساخته شده، قلعهای مثلثی شکل و با چهار برج و بارو که بسیاری آن را معبد آناهیتا میدانند و قدمت این اثر را به زمان ساسانیان نسبت میدهند، اما در اثر گذشت زمان و بیتوجهی در حال تخریب و نابودی است.دستنوشته در دامنه کوه خانقاه و موازی با تخت لطیفی، مقابل مسجدالرضا (ع) قرار دارد که اشعاری زیبا بر دل صخرههای سخت کوه حک شده که منسوب به کمالالدین خجندی است و قدمت آن را حدود 700 سال میدانند.
خانقاه شیخ ابوسعید
خانقاهی قدیمی است که تحقیقات نشان داده است قبل از زمان شاه نعمت الله ولی هم بوده است عوام آن را مدرسه و آرامگاه شیخ ابوسعید می دانند که به علت کم توجهی مخروبه گشته است.این خانقاه در دامنه کوهی به همین نام بنا شده است . این مکان محل ریاضیات و چله نشینی های عارفان بزرگی چون شاه نعمت الله ولی و شیخ برهان الدین و مریدان ایشان بوده است . در این خانقاه سالکان و فقیران خلوت نشین نیز مانند شیخ خانقاه ، زاویه ی خاص خویش داشته اند .
آکواریوم طبیعی روستای درگزک
این چشمه خودجوش و طبیعی محل زندگی چند نوع ماهی از جمله ماهیان عید قرمزی است که حدود 18 سال در آن زندگی کردهاند که این آکواریوم در نوع خود در ایران بینظیر و دیدنی است.روییدن گیاهان آبزی در این چشمه جلوهای بسیار زیبا به این محل بخشیده که نظاره آن آرامش واقعی و خاص به هر بیننده میدهد و میتوان آن را آکواریوم طبیعی نامید که بینظیر است، همچنین در این روستا چند اثر طبیعی دیگر چون رودخانه و کلوتهایی چون کلوتهای شهداد، وجود آرامگاه پیری بر حق وجود دارد که این منطقه را به کلکسیون آثار طبیعی و تاریخی تبدیل کرده است.روستای تاریخی درگزک یک منطقه ویژه توریستی و گردشگری در جنوب شرق ایران به ویژه استان کرمان و شهرستان کوهبنان است به گونهای که در سال جاری بیش از 100 هزار نفر از مقامات اجرایی، فرماندهان نظامی و انتظامی، اساتید دانشگاهها، گردشگران، مسافران داخلی و دهها گردشگر خارجی از کشورهای فرانسه، آلمان، چین، ژاپن، آفریقا، ایتالیا و … از تنها آکواریوم طبیعی ایران واقع در روستای تاریخی درگزگ کوهبنان دیدن کنند.
گردآوری و بازنشر:گروه بازرگانی آرین
منبع:ویکی پدیا