تبلیغ خود را اضافه کنید
معرفی شهر البرز
معرفی شهرستان اَلبُرز و شهر الوند
اطلاعات کلی
کشور : ایران
استان:قزوین
شهرستان:البرز
مردم
جمعیت: ۶۹٬۳۳۳ [طبق آخرین سرشماری تا سال 91]
زبان گفتاری :فارسي
مذهب:شیعه
جغرافیای طبیعی
ارتفاع از سطح دریا :۱۲۳۴ متر
پیششماره تلفنی : 02822222122
شهرستان اَلبُرز یکی از شهرستانهای استان قزوین ایران است. مرکز این شهرستان، شهر الوند است. جمعیت این شهرستان برابر با ۱۸۲٫۱۲۶ نفر (تا سال 1390) بوده است .
اَلوَند شهری است در شهرستان البرز در استان قزوین.شهر الوند دومین شهر بزرگ استان قزوین در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی شهر قزوین واقع شده. شهر صنعتی البرز و همچنین ناحیه صنعتی لیا در محدوده مستقیم شهر الوند واقع شدهاند.
شهر الوند در اراضی رسوبی دشت قزوین (اراضی درجه یک و درجه دو کشاورزی) واقع شده و موقعیت آن ۵۰ درجه و ۳۰ دقیقه طول شرقی و ۳۶ درجه و ۱۲ دقیقه عرض شمالی است. این شهر براساس سرشماری ۱۳۸۵ برابر ۶۹٬۳۳۳ نفر جمعیت داشت.
موقعیت طبیعی اقلیمی:شهر الوند در مجاورت شهر صنعتی البرز شکل گرفته و خاستگاه آن روستای الوند (واقع در جنوب غربی شهر فعلی) میباشد. این شهر بهدنبال احداث شهر صنعتی البرز و در مجاورت آن، در اراضی درجه یک و دو کشاورزی دشت قزوین شکل گرفتهاست. از نظر اقلیمی دارای آب و هوای مدیترانه (نیمه بیابانی) با بارش متوسط سالانه ۳۱۲ میلیمتر میباشد دمای شهر در طول سال معادل ۱۳ درجه سانتی گراد است. جهت حرکت باد غالب که آزار دهندهاست از جنوب شرقی و موسوم به باد راز یا شره میباشد که تؤام با خشکی هوا و افزایش دمای شهر میگردد. وجود ۲ گسل اصلی در دو سمت شمال (گسل قزوین) با فاصله تقریبی ۱۷ کیلومتری و جنوب (گسل آبیک) با فاصله ۶۶ کیلومتری منطقه را آسیب پذیر نمودهاست. حوزه نفوذ شهر:حوزه نفوذ شهر به سبب قرارگیری آن در جوار قزوین از گستردگی چندانی برخوردار نیست و صرفاً آبادیهایی که جهت دسترسی به قزوین به ناچار از الوند عبور میکنند تحت تأثیر بیشتر شهر الوند قرار دارند. روستاهای نصرتآباد، پیریوسفیان، مشعلدار، کمالآباد و تا حدودی حسنآباد کلج در حوزه نفوذ شهر الوند قرار دارند. به علاوه شهر صنعتی البرز و همچنین ناحیه صنعتی لیا در محدوده مستقیم شهر الوند واقع شدهاند.
از مشاهیر این قریه کوچک ابوالحسن اقبال آذر (۱۲۵۲-۱۳۴۹) فرزند ملا موسی معروف به «اقبالالسلطان آذر» و «اقبال آذر» خواننده موسیقی ایرانی و صاحب یکی از قویترین صداها در آواز ایرانی بود. اولین صفحه ایرانی که پر شد در تفلیس وبا صدای ایشان بوده است. وی خواننده مکتب تبریز در موسیقی ایرانی بوده است.وی در سال ۱۲۷۷ ش قزوین را را ترک کرده و به تبریز رفت.
شهریار شاعر معاصر تبریزی در وصف شاعر همزبان خود مرحوم اقبال آذر غزلی با این مطلع سروده است:
گرفت رونق از «اقبال» کار موسیقی ----- شکفت از گل رویش بهار موسیقی
وی در روز دوشنبه سوم اسفند ۱۳۴۹ در صد و هفت سالگی به علت نارسائی کبد، در خانه خود در محله اهراب تبریز چشم از جهان فرو بست.
منابع
1.دانشنامه آزاد ویکی پدیا [www.wikipedia.org]
2.[www.havairan.com]
3.جوان آنلاین [www.javanonline.ir]
4.خبرگزاری جمهوری اسلامی[www3.irna.ir]
گردآوری و بازنشر: گروه گردشگری شهر مجازی ایرانیان